Vesti/Blog

Odmazda - novi roman nagrađivane islandske autorke

Upravo je izašla iz štampe Odmazda, drugi roman iz serijala o policijskom inspektoru Huldaru i dečjem psihologu Freji. Ovaj triler podjednako je impresionirao i kritiku i čitaoce, i u njemu nagrađivana islandska autorka Irsa Sigurdardotir vešto preispituje motive dobra i zla, ispravnog i pogrešnog, kao i teme krivice i kazne.

Zaplet romana počinje nakon što je zastrašujuća poruka u kojoj se najavljuje smrt šestoro ljudi pronađena u školskoj vremenskoj kapsuli, deset godina pošto je zakopana. Treba li anonimno pismo shvatiti ozbiljno ili je u pitanju samo dečja šala?

Detektiv Huldar dobija zadatak da otkrije ko je i zbog čega napisao poruku. Imajući u vidu fijasko sa prethodnom istragom, on sumnja da mu je ovaj slučaj dodeljen samo da bi ga držali podalje od ozbiljnog policijskog posla. Obraća se dečjem psihologu Freji u nadi da bi ona mogla da mu pomogne da shvati motive deteta koje stoji iza poruke.

Ubrzo nakon otvaranja vremenske kapsule, sledi niz jezivih događaja: najpre su u dvorištu kuće u centru grada pronađene dve odsečene šake, a onda su počinjena i dva svirepa ubistva. Huldar i Freja će se naći u središtu još jednog šokantnog slučaja i trci sa vremenom kako bi pronašli ubicu pre nego što do kraja sprovede u delo svoj zlokobni plan.

Odmazdu možete naručiti na našem sajtu po ceni od 831 dinar. (redovna cena u knjižarama: 1.039 dinara)
Vesti Irsa Sigurdardotir