Vesti/Blog

Stigao je DNK ‒ napeti triler islandske kraljice nordijskog noara!

Iz štampe je upravo izašlo novo izdanje naše izdavačke kuće, roman DNK islandske književnice Irse Sigurdardotir, za koji je 2016. godine u Danskoj dobila nagradu Palle Rosenkrantz, u kategoriji Najbolji kriminalistički roman godine.

Mlada žena je brutalno ubijena u svom domu u Rejkjaviku. Jedini svedok ubistva je njena sedmogodišnja ćerka. Kada je nedugo zatim ubijena još jedna žena, policija je zbunjena jer, osim tragova pronađenih na mestu zločina, ne uviđa nikakvu vezu između žrtava.

Nedavno unapređeni policijski inspektor Huldar obraća se za pomoć dečjem psihologu Freji koja radi u Dečjem domu, ustanovi specijalizovanoj za pružanje pomoći deci koja su pretrpela neki vid traume. Njihova saradnja zakomplikovana je činjenicom da su nedavno proveli noć zajedno, kada se Huldar lažno predstavio kao stolar koji živi van grada…

Autorka bestselera Irsa Sigurdardotir ovim romanom potvrđuje svoju veštinu u kreiranju dinamične proze, jakih i uverljivih karaktera, kao i inteligentnog zapleta. Roman DNK je prvi u književnom serijalu koji za glavne likove ima dečjeg psihologa Freju i policijskog inspektora Huldara.

DNK možete poručiti putem našeg sajta po ceni nižoj za 20% u odnosu na knjižare.
Vesti Irsa Sigurdardotir