Vesti/Blog

Novi triler islandske kraljice nordijskog noara

Veličanstveni islandski pejzaž oduzima dah, a u novom romanu Irse Sigurdardotir – i živote
Stigao je Plen, novi uzbudljivi triler nagrađivane autorke Irse Sigurdardotir, čija je radnja smeštena u zabačenu islandsku visoravan, gde spasilački tim traga za grupom nestalih ljudi. Šta je dva para iz Rejkjavika nateralo da odu na rizično putovanje usred oštre zime, po mraku i mećavi? I zašto su napustili i ono malo skloništa koje su imali, jedva obučeni i potpuno izloženi surovim vremenskim uslovima?

Dok traje potraga, čudne stvari dešavaju se u udaljenoj i izolovanoj radarskoj stanici u Stoksnesu. U ovom kraju ništa nije kao što izgleda, bilo da se radi o lokvi krvi otkrivenoj u netaknutom snegu daleko od civilizacije, o maloj dečjoj cipeli pronađenoj nekoliko decenija nakon što je zakopana ili o zjapećoj crnoj rupi u steni pored mora koja kao da privlači ljude...

Plen je roman čija će vas jeziva priča sasvim izvesno uznemiriti. Smeštena u veličanstveni islandski pejzaž, ona uverljivo dočarava kako mozak može da nas prevari u neočekivanim situacijama. U ovom izuzetnom stand-alone trileru, Irsa Sigurdardotir još jednom dokazuje da je „jednako vešt generator straha kao i pisci poput Stivena Kinga” (The Independent).
Roman Plen možete naručiti na našem sajtu uz popust od 20%, a uskoro će biti dostupan i u svim boljim knjižarama.
Vesti Irsa Sigurdardotir