O nama

Mi smo Dokaz izdavaštvo, nova izdavačka kuća iz Beograda, osnovana u decembru 2018. godine.
Naš glavni fokus biće na skandinavskim trilerima i kriminalističkim romanima koji, sasvim zasluženo, već godinama unazad važe za najbolje u svom žanru. Potrudićemo se da napravimo odabir onih koji će vam pokazati zašto je to tako. Verujemo da ćete uživati ne samo u rešavanju najzamršenijih zločina, potragama za ubicama koje će vam oduzimati dah i napetosti bez premca zbog koje knjigu nećete moći da ispustite iz ruku, već ćete čitajući ova dela naići i na ozbiljnu kritiku modernog društva i otkriti suptilnu psihološku analizu karaktera kakvu retko gde imamo priliku da pročitamo. Ukratko, upoznaćete (i verujemo – zavoleti) nordijski noar.
Pored ove edicije, podsetićemo vas na neke od velikih klasika svetske književnosti. Odenućemo ih u novo ruho i nadamo se da ćete ih sa uživanjem ponovo pročitati (neke možda i otkriti po prvi put) i da će naći počasno mesto u vašim bibliotekama.
Treća, ali ne manje važna edicija, baviće se ljudima iz naše zemlje koji ostavljaju svoj pečat autentičnosti u najrazličitijim oblastima života, bilo da je to gastronomija, fotografija ili odgajanje dece. Zajedničko im je to da su originalni, da imaju šta da kažu i da njihova dela i uspeh govore više nego dovoljno zbog čega smo odlučili da vam ih predstavimo na naš način.
Otisnuli smo se u avanturu zvanu Dokaz izdavaštvo sa željom da vam naše knjige budu verni pratioci – na putovanju ili u omiljenom kutku za čitanje, da ih razmenjujete sa prijateljima, da ih poklanjate dragim osobama, da ih preporučujete i delite sa okolinom svoje mišljenje o njima, da im se vraćate i, naravno, da uvek sa nestrpljenjem očekujete svako sledeće izdanje. Vi, naši čitaoci, najvažniji ste deo ove naše avanture i jedva čekamo da vas upoznamo!
Vaš Dokaz

Adresa

Dokaz izdavaštvo DOO
Palmira Toljatija 4
11000 Beograd
PIB: 111183157
Matični broj: 21438103
Šifra delatnosti: 5811