Vesti/Blog

Poslednji sneg – novi roman autorke bestselera Srebrni put

Niko ne dočarava mračnu atmosferu i napetost bolje od Stine Džekson
Koje tajne kriju zidovi zapuštene seoske kuće u zabačenom kraju Švedske? Na ovo pitanje odgovor pruža švedska autorka Stina Džekson u romanu Poslednji sneg, našem novom izdanju u ediciji Nordic noir.

Edesmark je zavučeno selo na severu Švedske, u kojem su mnoge kuće napuštene ili polako propadaju. U jednoj od njih živi Liv sa sinom tinejdžerom Simonom i ostarelim ocem Vidarom. Oni su neobična porodica i Liv može da oseti poglede svojih komšija i kupaca na benzinskoj pumpi na kojoj radi noću – zna da su predmet lokalnih tračeva.

Svi se pitaju zašto je Liv ostala kraj dominantnog oca sve ove godine. I da li je istina da Vidar krije u kući malo bogatstvo? Njegove sumnjive poslovne odluke donele su mu tokom godina mnoštvo neprijatelja, a u maloj zajednici kakva je Edesmark svako svakog poznaje i niko ništa ne zaboravlja. Kada jedne noći Vidar nestane bez traga, u zajednicu se uvlači sve veći strah i nepoverenje...
Nakon velikog uspeha koji je postigla sa debitantskim romanom Srebrni put, Stina Džekson nam donosi mračnu, ali i dirljivu priču o povezanosti ljudi – sa mestom u kojem žive, ali i jednih sa drugima. Priču o tome do koje mere te spone mogu da budu čvrste, i koliko ih je teško raskinuti. Roman Poslednji sneg našao se u užem izboru za nagrade VLC Negra, Adlibris, Storytel, Knjiga godine, kao i za priznanje Švedske akademije kriminalističkih pisaca za najbolji švedski kriminalistički roman.

Poslednji sneg možete naručiti na našem sajtu uz popust od 20%.
Vesti Stina Džekson