Vesti/Blog

Srebrni put: potresna priča o nadi i neodustajanju

Upravo smo objavili novi roman u ediciji Nordic Noir, saspens Srebrni put, švedske autorke Stine Džekson. Ovaj roman proglašen je 2019. Knjigom godine u Švedskoj i ovenčan nagradom za najbolji skandinavski kriminalistički roman, a autorki je doneo status zvezde u usponu nordijske književnosti.

U središtu romana nalazi se lik sredovečnog nastavnika Lelea Gustafsona i njegova trogodišnja potraga za ćerkom tinejdžerkom koja je nestala u zabačenom delu severne Švedske. Od ćerkinog nestanka, Lele svako leto provodi vozeći se Srebrnim putem, u mahnitoj potrazi za njom. Upada na napuštena seoska imanja i odlazi do najudaljenijih sporednih puteva ne bi li pronašao bilo kakav trag. U selo Glimeštresk, koje se nalazi duž Srebrnog puta, stiže sedamnaestogodišnja Meja sa svojom majkom, nadajući se novom početku. Kada nestane još jedna devojka, životi Lelea i Meje isprepletaće se na tragičan način koji niko od njih nije mogao ni da zamisli.


Debitantski roman Stine Džekson potresno je delo velike literarne snage i favorit kritičara od prvog dana. Srebrni put je priča o ljubavi, bolu, neodustajanju i pronalaženju snage da se nastavi dalje. Jer i najmračnije putovanje jednom mora da se završi.

Roman Srebrni put možete poručiti na našem sajtu uz 20% popusta, ili kupiti u svim većim knjižarama.Vesti Stina Džekson