Vesti/Blog

“Živi pesak” – korak dalje u evoluciji skandinavskog trilera

Na nedavno završenom Sajmu knjiga u Beogradu premijerno smo predstavili naše novo izdanje, nagrađivani skandinavski triler Živi pesak.
U elitnoj srednjoj školi u najbogatijem stokholmskom predgrađu dogodilo se masovno ubistvo. Maja Norberg je osamnaestogodišnja devojka kojoj se, devet meseci kasnije, sudi zbog učešća u masakru u kojem su, pored ostalih, živote izgubili i njen momak i najbolja drugarica. Kako je Maja, devojka iz ugledne porodice i dobra učenica, postala najomraženija tinejdžerka u celoj zemlji? Šta je to Maja uradila? I šta se događalo u mesecima koji su prethodili tragediji – u školi i roditeljskim domovima, na žurkama punim droge i seksa, u imigrantskim predgrađima i na luksuznim jahtama, od trenutka kada se Maja zaljubila u Sebastijana Fagermana, sina jednog od najmoćnijih ljudi u Švedskoj?
U romanu koji je većim delom uznemiravajuća hronika jednog društva, švedska autorka Malin Pešon Đolito nam predstavlja fascinantan književni lik Maje Norberg i stavlja nas pred dilemu: da li je Maja hladnokrvni ubica ili samo izgubljena devojka koja je i sama ostala bez onih koje je volela?
Živi pesak je bio najčitaniji roman u Švedskoj 2017. godine, prodat je u više od 500.000 primeraka i nagrađen svim najvećim evropskim priznanjima za kriminalistički roman – proglašen je najboljim švedskim, skandinavskim i evropskim kriminalističkim romanom. Po njemu je snimljena prva švedska Netflix serija (Quicksand) koja je takođe izazvala veliku pažnju i osvojila brojne nagrade, a premijeru je imala u aprilu ove godine.
Roman Živi pesak možete poručiti putem našeg sajta po ceni nižoj za 20% u odnosu na knjižare.
Vesti Malin Pešon Đolito