Dokaz izdavaštvo

o nama

Mi smo Dokaz izdavaštvo, mlada izdavačka kuća iz Beograda, osnovana u decembru 2018. godine. Našu izdavačku avanturu započeli smo edicijom posvećenom nordijskom noaru, želeći da vam predstavimo skandinavske trilere koji već godinama unazad važe za najbolje u svom žanru. Verujemo da kao čitaoci uživate ne samo u rešavanju najzamršenijih zločina i napetim potragama za ubicama, već u ovim delima pronalazite i kritiku modernog društva, kao i suptilnu psihološku analizu likova zbog kojih su ovi romani odavno prevazišli granice svog žanra. Ova edicija i naša ljubav prema kriminalističkom žanru uticala je i na to da se baš zovemo – Dokaz, kao i na naš logo koji u stvari predstavlja stilizovanu kesicu za dokaze na mestu zločina.
Naravno, ne zaustavljamo se na ovoj ediciji, a romani sa kojima ćemo nastaviti da vas upoznajemo su onakvi kakve i sami volimo da čitamo: oni koji nam otkrivaju nove svetove, podstiču na razmišljanje, diskusiju ili akciju; ponekad kontroverzni, sa autentičnim autorskim pečatom, oni koji nas „pomeraju" i koji nas iznova podsećaju zašto toliko volimo književnost i zbog čega je ona neizostavni deo naših života. Želimo da vam predstavimo nova autorska imena aktuelne svetske književne scene, ali i da vas podsetimo na neka dela koja su obeležila decenije iza nas.
Na tom putu ne pravimo velike planove, idemo korak po korak i trudimo se da uvek i iznova nadmašimo sebe. Verujemo da ste kao naša čitalačka publika prepoznali strast sa kojom pristupamo svemu što radimo, kao i to koliko nam je važan svaki segment izdavačkog posla – od odabira dela, preko odličnog prevoda i lekture, do modernog i sada već prepoznatljivog dizajna, kao i komunikacije sa čitaocima.

Nebojša Zorić
nebojsa@dokaz.rs
KREATIVNI DIREKTOR
Nataša Atanacković
natasa@dokaz.rs
UREDNICA
#dokazizdavastvo
DOKAZ IZDAVAŠTVO DOO
Adresa: Palmira Toljatija 4, 11070 Novi Beograd
Šifra delatnosti: 5811
Naziv delatnosti: Izdavanje knjiga
Matični broj: 21438103
PIB: 111183157

knjige