Dokaz izdavaštvo

Pustoš

Arne Dal
783,00
RSD
979,00
RSD
BERGER & BLUM #1

Elen Savinger (15) nestala je pre tri nedelje. Detektiv Sam Berger strahuje da ju je oteo serijski ubica, ali kolege u stokholmskoj policiji nemaju sluha za njegove ideje i nadređeni ne žele da prihvate tu mogućnost bez konkretnih dokaza. Nedugo potom, on stupa u kontakt sa Natali, ženom koja zna mnogo više o seriji nestanaka nego što to želi da prizna. Istražujući sve dublje slučaj Eleninog nestanka, Berger uviđa njegovu zlokobnu povezanost sa sopstvenim životom i prošlošću. Prinuđen je da probudi davno uspavane lične demone kako bi shvatio poruku ubice. Pre nego što bude prekasno.

Pustoš, triler brzog tempa, otkriva nam novu stranu nagrađivanog švedskog autora. Uz dobro osmišljen zaplet, napetost i obrte do samog kraja, po čemu je Arne Dal odavno poznat, prvi roman sa junacima Samom Bergerom i Moli Blum postavlja temelje za serijal u kojem se izlazi iz okvira tradicionalnih policijskih metoda.

Prava na ekranizaciju ovog romana otkupila je britanska producentska kuća Sid Gentle Films, a sam književni serijal prodat je u više od 650.000 primeraka.

„Master klas iz napetosti i navođenja na pogrešan put."
Murder Mayhem & More
„Arne Dal: pravi zaplet kao Stig Lašon, piše kao Hening Mankel. Pustoš je briljantan triler."
OP-5
„Majstorski saspens koji Dalu donosi veliki proboj na međunarodnoj sceni. /…/ Pustoš nudi sve što se može poželeti od klasičnog trilera – pametan zaplet, kompleksno oružje i instrumente za mučenje, a uz to poseduje i književni kvalitet koji ga uzdiže daleko iznad trenutnih standarda ovog žanra."
Adresseavisen

POGLED U KNJIGU | Pročitajte prvih dvadesetak strana

Naslov originala: Utmarker

Edicija: Nordic Noir

Prevod: Vesna Meandžija

Broj strana: 328

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Dimenzije: 14x20cm

Godina: 2019.

ISBN: 978-86-81518-00-7

Pogledajte još: