Dokaz izdavaštvo
Click to order

Arne Dal

Arne Dal (Arne Dahl, 1963) jedan je od najznačajnijih skandinavskih pisaca trilera i krimi-romana. Dobitnik brojnih nagrada, književni kritičar i urednik, Dal je autor bestseler serijala Intercrime i Opcop. Njegove knjige prodate su u više od 4 miliona primeraka i prevedene na 33 jezika. Za svoj rad nagrađen je najvećim priznanjima za kriminalistički roman u Nemačkoj, Danskoj i Švedskoj. Pre tri godine objavio je prvi roman iz novog književnog serijala o detektivima Samu Bergeru i Moli Blum. Knjige iz ovog serijala našle su se u vrhu lista najprodavanijih u Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Norveškoj i Nemačkoj.
Arne Dal je jedan od istinskih velikana skandinavskog krimi-romana.
Mark Bilingem
„Dal se udaljio od panoramske društvene distopije nordijskog noara i, umesto toga, odabrao je krupne kadrove i 'kameru iz ruke'. Rezultat je neobičan, a struktura i ritam romana omogućavaju čitaocu da dugo razmišlja o svemu, ali i da se zabavi. Kao da smo dobili sasvim novog švedskog autora trilera, iskusnog i komercijalnog, ali i dovoljno hrabrog da se udalji od svog utabanog recepta za uspeh."
AFFÄRSMAGASINET FORUM

„Dok se nižu poglavlja, priča donosi iznenađenja jedno za drugim. /…/ Za fanove Arnea Dala ovo je roman koji se ne sme propustiti."
SHOTSMAG

„Master klas iz napetosti i navođenja na pogrešan put."
MURDER MAYHEM & MORE

Pustoš trejler
Prvi roman iz serijala Berger & Blum
DOBITNIK NAGRADE RIPPER (EUROPEAN CRIME FICTION STAR AWARD) ‒ NEMAČKA, 2018.

DOBITNIK NAGRADE ŠVEDSKE AKADEMIJE KRIMINALISTIČKIH PISACA (SWEDISH ACADEMY OF CRIME WRITERS' AWARD), U KATEGORIJI NAJBOLJI ŠVEDSKI KRIMINALISTIČKI ROMAN, ZA DELO VISKLEKEN – ŠVEDSKA, 2011.

DOBITNIK NAGRADE RADIO BREMEN'S CRIME AWARD – NEMAČKA, 2010.

DOBITNIK SPECIJALNE POČASNE NAGRADE ŠVEDSKE AKADEMIJE KRIMINALISTIČKIH PISACA (SWEDISH ACADEMY OF CRIME WRITERS' AWARD) – ŠVEDSKA, 2007.

DOBITNIK NAGRADE NEMAČKI KRIMI-ROMAN (DEUTSCHER KRIMI PREIS),
U KATEGORIJI NAJBOLJI INTERNACIONALNI KRIMINALISTIČKI PISAC, ZA ROMAN EUROPA BLUES – NEMAČKA, 2006.

DOBITNIK NAGRADE NEMAČKI KRIMI-ROMAN (DEUTSCHER KRIMI PREIS) U KATEGORIJI NAJBOLJI INTERNACIONALNI KRIMINALISTIČKI PISAC, ZA ROMAN UPP TILL TOPPEN AV BERGET – NEMAČKA, 2005.

DOBITNIK NAGRADE DANSKE AKADEMIJE KRIMINALISTIČKIH PISACA
(NAGRADA PALLE ROSENKRANTZ), ZA ROMAN EUROPA BLUES – DANSKA, 2003.
    Pogledajte još: