Dokaz izdavaštvo

DNK

Irsa Sigurdardotir
831,00
RSD
1039,00
RSD
FREJA & HULDAR #1

Mlada žena je brutalno ubijena u svom domu u Rejkjaviku. Jedini svedok ubistva je njena sedmogodišnja ćerka. Kada je nedugo zatim ubijena još jedna žena, policija je zbunjena jer, osim tragova pronađenih na mestu zločina, ne uviđa nikakvu vezu između žrtava.

Nedavno unapređeni policijski inspektor Huldar obraća se za pomoć dečjem psihologu Freji koja radi u Dečjem domu, ustanovi specijalizovanoj za pružanje pomoći deci koja su pretrpela neki vid traume. Njihova saradnja zakomplikovana je činjenicom da su nedavno proveli noć zajedno, kada se Huldar lažno predstavio kao stolar koji živi van grada…

Autorka bestselera Irsa Sigurdardotir ovim romanom potvrđuje svoju veštinu u kreiranju dinamične proze, jakih i uverljivih karaktera, kao i inteligentnog zapleta. Roman DNK je prvi u književnom serijalu koji za glavne likove ima dečjeg psihologa Freju i policijskog inspektora Huldara, a 2016. godine ovenčan je nagradom Danske akademije kriminalističkih pisaca, Palle Rosenkrantz, u kategoriji Najbolji kriminalistički roman godine.

DNK nas odvodi u svet u kojem su tajne duboko zakopane, da bi izronile decenijama kasnije i nanele zlo ljudima koji nemaju predstavu da su povezani prošlim užasima. Irsa je fenomenalan pisac koji obavija svoje priče tako zgusnutom atmosferom da samo uz pomoć malo sreće i pažnje možete da otkrijete šta se krije iza svega."
Karin Sloter
„Kriminalistički roman koji će vam slediti krv u žilama."
Télématin/France 2
„Irsa Sigurdardotir ostaje kraljica islandskih autora trilera – a svako ko se upita zbog čega, jednostavno treba da pročita DNK, koji je po atmosferi sličniji delima Stivena Kinga od kojih vas podilazi jeza nego većini romana koji se ubrajaju u žanr nordijskog noara."
The Guardian

POGLED U KNJIGU | Pročitajte prvih dvadesetak strana

Naslov originala: DNA

Edicija: Nordic Noir

Prevod: Mirko Bižić

Broj strana: 368

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Dimenzije: 14x20cm

Godina: 2019.

ISBN: 978-86-81518-01-4

Pogledajte još: