Dokaz izdavaštvo

Odmazda

Irsa Sigurdardotir
831,00
RSD
1039,00
RSD
FREJA & HULDAR #2

Zastrašujuća poruka u kojoj se najavljuje smrt šestoro ljudi pronađena je u školskoj vremenskoj kapsuli, deset godina nakon što je zakopana. Treba li nepotpisano pismo shvatiti ozbiljno ili je u pitanju samo dečja šala?

Detektiv Huldar dobija zadatak da otkrije ko je i zbog čega napisao poruku. Imajući u vidu fijasko sa prethodnom istragom, on sumnja da mu je ovaj slučaj dodeljen samo da bi ga držali podalje od ozbiljnog policijskog posla. Obraća se dečjem psihologu Freji u nadi da bi ona mogla da mu pomogne da shvati motive deteta koje stoji iza poruke.

Ubrzo nakon otvaranja vremenske kapsule, sledi niz jezivih događaja: najpre su u dvorištu kuće u centru grada pronađene dve odsečene šake, a onda su se desila i dva svirepa ubistva. Huldar i Freja će se naći u središtu još jednog šokantnog slučaja i trci sa vremenom kako bi pronašli ubicu pre nego što do kraja sprovede u delo svoj zlokobni plan.

Odmazda je drugi roman u serijalu o policijskom inspektoru Huldaru i dečjem psihologu Freji, podjednako je impresionirao i kritiku i čitaoce, i u njemu nagrađivana islandska autorka Irsa Sigurdardotir vešto preispituje pojmove dobra i zla, ispravnog i pogrešnog, kao i teme krivice i kazne.

„Irsa u svom najboljem izdanju."
Morgunblaðið
„ Jedna od najboljih knjiga koje sam pročitao u poslednje vreme: mračna, jeziva i uzbudljiva od početka do kraja."
Stjuart Makbrajd
Odmazdu odlikuju moćni portreti likova, uzbudljiv zaplet i živopisni opisi ambijenta u kojem se dešava radnja."
BTJ

POGLED U KNJIGU | Pročitajte prvih dvadesetak strana

Naslov originala: Sogið

Edicija: Nordic Noir

Prevod: Mirko Bižić

Broj strana: 352

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Dimenzije: 14x20cm

Godina: 2020.

ISBN: 978-86-81518-06-9

Pogledajte još: