Dokaz izdavaštvo
Click to order
Tvoja porudžbina
Total: 
Dokaz izdavaštvo
Ime i prezime
Adresa
Postanski broj i mesto
Telefon
E-mail
Napomena
Dostava
Dostava je besplatna za iznos preko 1.999 dinara.
Payment method
Napomena:
U slučaju da ste odabrali opciju plaćanje pouzećem, na ukupan iznos dodatno plaćate kuriru cenu otkupne pošiljke koja zavisi od vrednosti paketa (ovo se odnosi i na besplatnu dostavu). Prosečna cena otkupne pošiljke je 50 RSD.

U slučaju da ste odabrali opciju uplata na račun, nemate nikakvih dodatnih troškova.

lajoš zilahi

Lajoš Zilahi (1891–1974) bio je jedan od vodećih mađarskih književnika 20. veka. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Budimpešti; učestvovao je u Prvom svetskom ratu, a ratno iskustvo na Istočnom frontu inspirisalo ga je da napiše jedan od svojih književno najuspelijih romana, Zarobljenici (1926).
Njegov stvaralački opus, pored romana, obuhvata i poeziju, eseje, kratke priče i dramske tekstove. Bavio se i novinarstvom, kao i filmom – 1938. godine osnovao je filmski studio Pegazus, u okviru kojeg je producirao i režirao brojne filmove.
Dok je živeo u Mađarskoj, aktivno je učestvovao u javnom životu. Nakon izbijanja Drugog svetskog rata, suprotstavljao se Hortijevom režimu i fašizmu. Zbog svojih liberalnih stavova, nije bio po volji ni komunistima koji su došli na vlast po okončanju rata, te je 1947. godine zauvek napustio Mađarsku i proveo ostatak života u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najpoznatija dela: Samrtno proleće (1922), Zarobljenici (1926), Voda nešto nosi (1928), Begunac (1932), Grad izbeglica (1939), Ararat (1947), Razbesneli anđeo (1953), Purpurni vek (1965)
Pogledajte još: