Dokaz izdavaštvo

Evina majka

Silvija Fereri
872,00
RSD
1090,00
RSD
Dok sedi u hodniku jedne beogradske klinike, u kojoj se iza zatvorenih vrata odvijaju pripreme za operaciju, majka se obraća svojoj ćerki. Eva je upravo napunila osamnaest godina i na ovaj trenutak čekala je celog života. Želi da se podvrgne medicinskoj proceduri koja će joj omogućiti da postane ono što je oduvek osećala da jeste – muškarac.

U dijalogu bez odgovora, koji lebdi između zamišljenog i stvarnog, majka priča o njihovom dotadašnjem životu, tragajući za sopstvenom greškom koja ih je sve dovela tu gde jesu. Opisujući putovanje puno ljubavi i mržnje, krivice, strahova, želja i nade, ona se kreće stazama prošlosti kao kroz nepoznatu zemlju. Njen glas je konkretan, dirljiv, živopisan i govori o borbi u kojoj nema ni pobednika ni poraženih, u kojoj nema predaje, i u kojoj najčistiji oblik ljubavi može da postane dvoličan i surov.

Bolno iskrena priča o potrazi za razumevanjem i prihvatanjem, Evina majka je debitantski roman Silvije Fereri koji se 2018. godine našao u najužem izboru za nagradu Strega.

„Potresna priča, puna bola, ali i radosti, baš kao i život.”
Mikela Marcano, italijanska književnica

Edicija: Savremeni roman

Broj strana: 176

Prevod: Jelena Brborić

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Dimenzije: 14x20cm

Godina: 2024.

ISBN: 978-86-81518-19-9

Pogledajte još: