Dokaz izdavaštvo

Kuća s vitražem

Žana Slonjovska
872,00
RSD
1090,00
RSD
Priča o sudbini četiri generacije žena iz jedne porodice koje nastoje da pronađu svoj put u gradu koji se neprestano menja

Marijana, prelepa zvezda Lavovske opere, ubijena je na ulici dok je 1988. godine predvodila ukrajinske građane u protestima protiv sovjetske vlasti. Njena ćerka, u to vreme desetogodišnjakinja, naratorka je priče o njihovoj porodici pre i posle tog dramatičnog događaja – ne zaobilazeći u njoj i detalje svoje strastvene afere sa starijim, oženjenim muškarcem koja se desila deset godina nakon toga.
Baš kao i sam grad Lavov, u kojem se sudaraju istorija i sadašnjost i koji se nalazi na raskršću nacija i kultura, četiri žene iz ove porodice koje žive pod istim krovom imale su burne živote i nosile su ožiljke izazvane ratom i političkim previranjima, ali i sopstvenom nesposobnošću da jedna drugoj pokažu svoja osećanja.
Lirski obojen, ovo je roman o emocionalnom, seksualnom, umetničkom i političkom buđenju mlade devojke dok sazreva pod uticajem svojih najbližih rođaka i majčinog bivšeg ljubavnika, kao i pod bremenom istorije grada u kojem je odrasla.

„Žana Slonjovska piše prelepo, sa empatijom i osećajnošću. Ovo je novi, važan glas u poljskoj književnosti.”
Olga Tokarčuk, dobitnica Nobelove nagrade za književnost

Edicija: Savremeni roman

Broj strana: 192

Prevod: Mila Gavrilović

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Dimenzije: 14x20cm

Godina: 2023.

ISBN: 978-86-81518-17-5

Pogledajte još: