Dokaz izdavaštvo

Čuvar krokodila

Katrine Engberg
959,00
RSD
1199,00
RSD
U centru Kopenhagena, mlada studentkinja pronađena je brutalno ubijena u svom stanu. Slučaj je dodeljen policijskim istražiteljima kopenhaške policije, Jepeu Kerneru i Anete Verner. Ubrzo je ustanovljena veza između žrtve, Julije Stender, i njene gazdarice, profesorke u penziji Ester de Laurenti. Naime, Ester piše kriminalistički roman čija je glavna junakinja inspirisana mladom devojkom, a ubistvo opisano u još nedovršenoj knjizi i ovo počinjeno u realnosti poklapaju se u velikoj meri.

Kada se desi još jedno ubistvo i dokazi ukažu na to da je i sama Ester potencijalna meta ubice željnog osvete, Jepe i Anete moraće da istraže prošlost dveju žena i duboko zakopane tajne kako bi razotkrili identitet osobe koja povlači konce i stoji iza uvrnutih zločina.

U svom debitantskom romanu Katrine Engberg gradi priču koju odlikuju jeziva napetost, neočekivani obrti i slikovito opisane ljudske sudbine. Jepe Kerner i Anete Verner glavni su junaci svih romana u serijalu Kopenhagen, a specifična dinamika njihovog odnosa proistekla iz različitih karaktera i pogleda na život jedan je od razloga zbog kojih je ovaj književni serijal stekao veliku popularnost kod čitalaca.

„Debitantski roman Katrine Engberg sadrži mračne porodične tajne – i niz iznenađenja.”
People 
Čuvar krokodila nudi mešavinu saspensa, humora i tragedije.”
Neue Presse
„Kakav fantastičan debi! Volim likove, blistavu prozu i prikaz Kopenhagena. Katrine Engberg je apsolutna zvezda!”
Kamila Lekberg

Naslov originala: Krokodillevogteren

Edicija: Nordic Noir

Prevod: Ana Stefanović

Broj strana: 344

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Dimenzije: 14x20cm

Godina: 2022.

ISBN: 978-86-81518-09-0

Pogledajte još:
Click to order
Tvoja porudžbina
Total: 
Dokaz izdavaštvo
Ime i prezime
Adresa
Postanski broj i mesto
Telefon
E-mail
Napomena
Dostava
Dostava je besplatna za iznos preko 1.999 dinara.
Payment method
Napomena:
U slučaju da ste odabrali opciju plaćanje pouzećem, na ukupan iznos dodatno plaćate kuriru cenu otkupne pošiljke koja zavisi od vrednosti paketa (ovo se odnosi i na besplatnu dostavu). Prosečna cena otkupne pošiljke je 50 RSD.

U slučaju da ste odabrali opciju uplata na račun, nemate nikakvih dodatnih troškova.